Utvrđivanje i donošenje tarife revizorskih usluga

Utvrđivanje i donošenje tarife revizorskih usluga

Uto, 10. Jul. 2012.


Zaključak Upravnog vijeća RKFBiH u vezi prijedloga i inicijativa koji se odnose na utvrđivanje i donošenje Tarife revizorskih usluga

Nakon razmatranja prijedloga i inicijativa, pristiglih u vezi sa pozivom/obraćanjem Upravnog vijeća RKFBiH revizorskim društvima u FBiH-članovima Komore, od kojih se izvjestan broj odnosio na izradu i donošenje  Tarife revizorskih usluga (u skladu sa članom 52. stav 7. Zakona o računovodstvu i reviziji u FBiH „Službene novine FBiH broj: 83/09),  Upravno vijeće Revizorske komore FBiH je prihvatilo pristigle prijedloge i donijelo zaključak da se formira Komisija/povjerenstvo za pripremu i izradu Tarife revizorskih usluga, koja će biti utvrđena i donešena na sjednici Skupštine Revizorske komore Federacije Bosne i Hercegovine (prilog: Zaključak na dnu teksta).

Pozivamo sve članove Revizorske komore FBiH, da ukoliko imaju, pošalju svoja mišljenja i prijedloge vezano za navedeno i time uzmu učešća u pripremi i izradi ovog akta kojeg utvrđuje i donosi Komora uz saglasnost Ministarstva.

Zaključak sa sjednice Upravnog vijeća Revizorske komore FBiH (preuzmi PDF)
 

© 2022 Revizorska komora Federacije Bosne i Hercegovine
Design by Creative 24/7